Wegwijs in het secundair

Maakt je kind binnenkort de overstap naar het secundair onderwijs? Spannend! We kunnen ons voorstellen dat zowel jullie kinderen als jullie zelf daar heel wat vragen bij hebben. Onderstaande info kan jullie hopelijk al wat op weg helpen.


Hoe ondersteunen we de leerlingen die de overstap naar het secundair onderwijs maken?

In het 6de leerjaar worden er activiteiten georganiseerd waarin leerlingen geïnformeerd worden over het secundair onderwijs en nadenken over hun interesses, talenten, studie- en schoolkeuze. 

Vrij CLB Leuven en Vrij CLB Netwerk ontwikkelden materialen die de leerkrachten hierbij kunnen gebruiken, zoals een keuzewerkboekje, een presentatie over het secundair onderwijs en een belangstellingstest.

Wil je graag hulp van het CLB bij het maken van een school- of studiekeuze?

Dat kan! Ouders die een gesprek wensen met CLB over de overstap naar het secundair onderwijs kunnen contact opnemen met het CLB-anker van de school. U vindt de naam en contactgegevens van onze CLB-ankers hier terug: Contactgegevens CLB

Folder 'Wegwijs in het secundair onderwijs' van het CLB

Sinds 2019 wordt het secundair onderwijs leerjaar per leerjaar gemoderniseerd. In deze folder beschrijven we de grote lijnen van het vernieuwde secundair onderwijs. 

Download de folder hier.

Scholenzoeker secundair onderwijs

Klik hier om naar de scholenzoeker te gaan.

Nuttige informatie gebundeld

Op www.vclbleuven.be/kiezen/nalo.pdf bundelt het CLB links naar websites en documenten met nuttige informatie over de overstap naar het secundair onderwijs. U vindt op deze pagina onder meer:

  • Folder “Wegwijs in het secundair onderwijs”
  • Ingesproken presentaties “Op stap naar het secundair onderwijs”
  • Nieuw studieaanbod in de 2de en 3de graad secundair onderwijs
  • Mini-lesje Latijn
  • Documenten over studieaanbod en infomomenten van scholen in de regio
  • Vragenlijst voor het informeren over secundaire scholen
  • Folder “Inschrijven in het eerste jaar secundair onderwijs"

Infobrochure - Mijn kind inschrijven in het 1e jaar van het secundair onderwijs in de Leuvense scholen

In Leuven wordt er gewerkt met een digitaal aanmeldsysteem voor de inschrijvingen in alle Leuvense secundaire scholen van het katholiek en het officieel onderwijs. Download de infobrochure hier.

Scholengids Katholiek Secundair Onderwijs Leuven

Alle katholieke secundaire scholen van de regio Leuven zijn verenigd in de Scholengemeenschap Katholiek Secundair Onderwijs Leuven, kortweg KSLeuven. In de scholengids vind je een overzicht van het studieaanbod en enkele basisinlichtingen over de scholen van KSLeuven zoals de data van infomomenten, opendeurdagen, inschrijvingen en administratieve sluitingsperiode. Verder in de scholengids, maar ook tijdens de infomomenten in de scholen, zal je uitleg krijgen over de vernieuwde pedagogisch-didactische aanpak van de scholen van KSLeuven: op 1 september 2019 ging immers de modernisering van het secundair onderwijs van start. Tenslotte verschaffen we in deze gids ook informatie over VCLB Leuven.

Download hier de scholengids.

Infobrochure SG Kracht

Wat is SG Kracht? 

SG Kracht verenigt de secundaire katholieke scholen van Keerbergen, Rotselaar, Haacht en Tildonk. Klik hier om door te gaan naar de website.

Hier vind je alle infobrochures van de verschillende scholen. 

Wegwijs in het secundair

Contact

Mijn kind inschrijven

Mijn kind inschrijven
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x