Ankerpunt VZW

Ankerpunt vzw zet zich al sinds 2008 in voor het welbevinden van kinderen, jongeren en (jong)volwassenen en gezinnen.

Unieke workshops en dagkampjes

Tijdens de komende vakanties en doorheen het schooljaar organiseren we opnieuw leuke dagkampjes en workshops voor kinderen en jongeren. Op het programma: plezier maken, samenwerken, avonturen in de natuur, leren over jezelf, vrienden maken en houden,  je talenten versterken en stevig in je schoenen staan. Een boost voor het zelfvertrouwen dus! We doen dit aan de hand van leuke speelse en creatieve activiteiten, en beweging zoals yoga, rots en water, ... en zoveel meer.

  • In ‘Talent in de tent ontdekken kinderen van 4-7 jaar spelenderwijs hun talenten en hoe ze die kunnen inzetten om nieuwe uitdagingen aan te gaan.
  • Tijdens ‘Hey, ik ben oké gaan kinderen van de lagere school met de dieren van de Wondere Ommesprong mee op avontuur om hun talenten te ontdekken, om hun zelfvertrouwen op te bouwen, om hun emoties te leren uiten, vriendjes te maken en natuurlijk om een heleboel plezier  te maken!
  • Voor de jongeren van de eerste graad van het middelbaar organiseren we ‘Springplank’, waar weerbaarheid in het middelbaar centraal staat. We leven ons uit en leren het hoofd ‘cool’ houden aan de hand van activiteiten rond sociale vaardigheden, teambuildingsspelen, leren omgaan met sociale media, ...  we beleven ook een avontuurlijke tocht in de natuur, wisselen verhalen en ervaringen uit aan het kampvuur en zoveel meer.
  • Voor jongeren van de tweede en derde graad van het middelbaar is er de 'Palaver',  creatief en in beweging zorgen we voor een toffe sfeer waar heel wat thema's waar jongeren vragen bij hebben aangesneden kunnen worden.
  • Verder is er voor jongeren uit het middelbaar 'Studie in zicht'. Deze workshop rond leren leren en sociale vaardigheden helpt je om jezelf voor te bereiden voor de examens en je zelfvertrouwen te vergroten. Zo leer je bijvoorbeeld om een planning te maken, jezelf te motiveren, faalangst te voorkomen en te overkomen,...

Kinderen leren van elkaar onder begeleiding van een professioneel team van psychologen, orthopedagogen , ... die advies en inzichten kunnen geven. Op basis van onze observaties is verdere ondersteuning of diagnostiek mogelijk.

De meeste mutualiteiten komen voor een stukje tussen. De activiteiten zijn fiscaal aftrekbaar voor kinderen onder de 14 jaar. Voor kinderen uit kwetsbare gezinnen is er het kansentarief via iedereen verdient vakantie.

Meer info over onze kampjes en workshops en ons aanbod vind je op www.ankerpunt.be. Alvast bedankt om deze info te bezorgen aan wie interesse kan hebben in een van onze activiteiten.


Kortingen en voordelen


Naast vroegboekacties voorzien de meeste mutualiteiten een gedeeltelijke terugbetaling. De kampjes zijn ook fiscaal aftrekbaar. Er is ook een kansentarief. Meer info vind je op onze website.6 juni 2023

keyboard_arrow_up
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x