Verkeersafspraken ouderraad Kraal Den Doren

Verkeersafspraken na overleg met de lokale politie zone Herko, leerkrachten, vestigingsdirecteur Greet Van de Poel en de ouderraad

Het brengen van de kinderen

Kinderen die ’s morgens in de opvang blijven worden binnengebracht via het tweede poortje ( = poortje speelweide). Dit poortje is open tot 8u 's morgens.

Parkeer je veilig zodat je je kind(eren) even tot bij de vooropvang kunt begeleiden. Sluit steeds het poortje. Pas vanaf dat er op de speelplaats bewaking is, komen de kinderen allemaal via het eerste poortje ( = poortje fietsenstalling).

's Morgens vanaf 8u komen de kinderen van de vooropvang buiten spelen. Het poortje langs de kant van de speelwei wordt dan gesloten. Het poortje langs de kant van de containers gaat open en hier houdt iemand toezicht.

Vanaf nu wordt in de Elststraat het "kiss and ride" systeem toegepast. Dit wil zeggen: Je parkeert je auto ter hoogte van het poortje, voor het zebrapad. Jouw kind(eren) stappen zelfstandig uit of je helpt even. Je kinderen stappen naar het poortje (ev. onder jouw begeleiding). Je neemt heel kort afscheid en je rijdt meteen door. Een tip hierbij: kom een beetje vroeger en je zult zien dat er geen file staat.


Het afhalen van de kinderen

Dit gebeurt altijd via poortje 2 ( kant speelweide). Alle ouders of de vervangers komen de kinderen op de speelplaats zelf afhalen. Het wachten op de kinderen gebeurt achter de witte lijn. De kleuters worden afgehaald in de turnzaal. Ouders mogen hun kinderen in geen geval wenken van op de straat. Dit om het risico te verkleinen dat de kinderen zonder begeleiding de straat op lopen. 's Avonds als de bel gaat, opent een leerkracht het poortje langs de kant van de containers even voor de kinderen die, met toestemming van de ouders, zelfstandig naar huis fietsen. Nadien wordt dit poortje onmiddellijk terug gesloten. Kinderen van de lagere school die alleen naar huis mogen, moeten vooraf een schriftelijke toestemming afgeven aan de klasleerkracht.

Aan de kant van de speelwei doet een leerkracht het poortje open en blijft hier een kwartier staan (nadien neemt een begeleider van de na-opvang dit over.) Grote kinderen die hiervoor toestemming van hun ouders hebben moeten hun pasje laten zien en mogen zelfstandig naar huis gaan. De kleuters wachten op hun ouders in de zaal. de kinderen van de lagere school zijn op de speelplaats. Net na de school wordt de Elststraat weer gebruikt als "kiss and ride" straat. Dit wil zeggen dat ouders hun auto even in de straat mogen parkeren, hun kind gaan halen en onmiddellijk weer vertrekken.

Kom niet te vroeg. Dit heeft weinig zin en je staat dan gevaarlijk, eigenlijk zelfs onwettig geparkeerd.


Het gebruik van de wagen voor het brengen en afhalen van de kinderen


Er wordt steeds gebruik gemaakt van het sluissysteem. Alle bestuurders stationeren hun wagen achter elkaar in het midden van de rijbaan. “Kus en ga!”: de kinderen verlaten veilig de wagen en gaan snel naar de speelplaats. De bestuurder keert onmiddellijk terug naar de wagen. De wagens verlaten de Elststraat via de Kapelstraat.
Indien men een gesprek met iemand wilt voeren of even langer blijven, dient men de wagen te parkeren aan de speelweide of bij het scoutslokaal. De Elststraat moet zoveel mogelijk vrij blijven.

Bij het brengen stopt men bij het eerste poortje (kant fietsenstalling). Bij het afhalen stopt men bij het tweede poortje, voor het kruispunt met de Kapelstraat (om doorgang te verlenen aan de dokter.)

Het afhalen gebeurt rond het belsignaal (maximaal 5 minuten daarvoor). Indien u vroeger komt, vragen wij u te parkeren op de reglementaire plaatsen in de buurt.

Bij het brengen en afhalen moet het poortje steeds terug gesloten worden. Alle ouders dragen hierin dezelfde verantwoordelijkheid als het personeel.

Bezorg a.u.b. een exemplaar van deze verkeersafspraken aan de oppas, de grootouders en anderen die uw kinderen komen afhalen met de wagen.

Hartelijk dank voor jullie medewerking.

PS: Overweeg ook eens serieus of er geen alternatieven zijn om uw kinderen te komen halen dan met de wagen. Ons milieu zal er beter van worden. Wil je graag de fille in de straat vermijden dan is de gouden tip "met de fiets of te voet komen". Het is ook nog gezond en je kind leert, al doende, zich veilig bewegen in het verkeer. Denk daarbij aan algemene veiligheid en zichtbaarheid. Laat je kind een fluohesje dragen. Zorg dat de fietslichten werken, moedig een fietshelm aan. Geef hierbij het goed voorbeeld. Draag jij een helm? Gebruik jij een fluohesje of een fluohoes over je rugzak?

keyboard_arrow_up
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x