18 juni 2021

Integratie derde kleuterklas-eerste leerjaar

De coronamaatregelen maakten het ons niet altijd gemakkelijk.  Toch lukte het om ook dit jaar een aantal integratie-activiteiten te organiseren. Juf Steffie ging een aantal keren naar de 3e kleuterklas en organiseerde daar een leuke activiteit. Ook juf Lisa werkte dit laatste trimester een aantal toffe integratie-activiteiten uit. 

En vandaag, als afsluiter, gingen de kinderen van de 3e kleuterklas voor het eerst echt leren in het 1e lj. 

Op het einde van de voormiddagspeeltijd stonden alle kleuters netjes in de rij op de plaats van het 1e lj. Rustig gingen ze naar boven het klaslokaal binnen waar feestelijke muziek klonk.
Om te starten gaf juf Steffie uitleg over het 1e lj. Alle kleuters mochten ook vragen stellen.
Vervolgens ontdekten de kleuters dat Tom, Hector en Hugo, 3 knuffels die ze kennen uit de 3e kleuterklas ook in het 1e lj komen mee leren.

En toen was het tijd voor hun eerste echte leesles. Ze leerden de letter "i" lezen.
Na dit leeslesje stelde juf Steffie het hoekenwerk voor. Er was een schrijfhoek. Hier leerden de kleuters de letter "i" schrijven. Er was een hoek waar de kleuters oefenden op schrijfpatronen. Er was een denkhoek waar de kleuters moeilijke patronen moesten proberen na te bouwen. In de kleihoek maakten ze i's: kleine, grote, dikke en dunne. In de rekenhoek werd er geoefend op de cijfers 1, 2, 3, 4, 5 en 6. En tenslotte konden de kleuters in de creatieve hoek een medaille versieren.
Juf Greet, de directeur, kwam op bezoek. Zij zag hoe rustig alle kleuters aan het werk waren, hoe flink iedereen zijn best deed en wat voor  knappe resultaten deze kleuters reeds behaalden. Met veel plezier deelde ze daarom aan elke kleuter een medaille uit.Integratie derde kleuterklas-eerste leerjaar Meer items

Contact

Mijn kind inschrijven

Mijn kind inschrijven
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x