Naschoolse activiteiten

In het schooljaar 2013-2014 sloegen ouders en directie van de verschillende scholen van De Kraal de handen in elkaar om, naast het aanbod aan voor- en naschoolse opvang van Hib-Hop, ook in elke vestigingsplaats brede naschoolse activiteiten te organiseren.  Het ging om sport, spel, toneel, dans, initiatie Frans, enzovoort.  

De activiteiten worden zoveel mogelijk opgezet met behulp van plaatselijke verenigingen zoals Dansaccent en Sporty. Voor zover het sport betreft worden zij ook ondersteund door de gemeente Herent. Op die manier proberen we de kinderen 1 maal per week een brede en leerrijke opvang te bieden tegen een zo laag mogelijke vergoeding, die weliswaar altijd iets hoger ligt dan de vergoeding die ouders aan Hib-Hop betalen. De school ontvangt een minimale vergoeding voor het organiseren van de activiteiten (administratie, financiering, lokalen, verwarming). 

De ouders worden tijdig op de hoogte gebracht van de mogelijkheden per vestigingsplaats. Ze krijgen zo de kans om zich in te schrijven. Per reeks is er een minimum en een maximum aantal deelnemers. Wordt het minimum niet bereikt, gaat de activiteit alsnog niet door. Wordt het maximum overschreden, dan wordt door loting de deelnemers bepaald. Wie inschrijft, betaalt de rekening aan de ouderraad. Gezien het gaat om opvang, ontvangen de ouders eenmaal per jaar een fiscaal attest.   

Een aanrader! ;-)

keyboard_arrow_up
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x