Kralen van De Kraal

De afgelopen schooljaren is het schoolbestuur samen met de leerkrachten op zoek gegaan naar een actualisering en een concretisering van ons opvoedingsconcept. Wat vinden we echt superbelangrijk in onze scholen, waar staan we voor, welke slagzinnen wijzen de weg naar onze scholen? Het zijn er zeven geworden: de zeven kralen van De Kraal.


Het woord ‘kraal’ stamt af van ‘koraal’ en heeft twee betekenissen. Een kraal is een omsloten ruimte waarin het vee woont of waarin mensen wonen. Zo kan je ‘Kraal’ zien als een school waarin de kinderen de kans krijgen om in een veilige en geborgen leeromgeving heel wat te leren over de wereld rondom de school. 


Een ‘kraal’ is ook een klein voorwerp dat meestal aan een draad wordt geregen: een ‘parel’. In de geschiedenis duiken kralen vaak op als een ‘kwaliteitslabel’: hoe meer kralen hoe beter, rijker, aantrekkelijker. De kralen van De Kraal zijn de parels die ervoor moeten zorgen dat de kinderen die onderwijs genieten in De Kraal ‘schitteren’ met al hun talenten. Eerst in de omsloten ruimte van de school en daarna, met alle meegegeven bagage, in de echte wereld. De draad waar je de kralen aanrijgt, houdt alles bij elkaar.


Jij bent uniek en staat bij ons in de kijker

Jij bent uniek en staat bij ons in de kijker

Hoofd, hart en handen

Hoofd, hart en handen

Goed in je vel

Goed in je vel

Er klopt een hart

Er klopt een hart

Beleef het hier

Beleef het hier

Eén goed verhaal

Eén goed verhaal

Wij zijn geïnspireerd

Wij zijn geïnspireerd

Contact

Vrije inschrijvingen schooljaar 2020-2021

Mijn kind inschrijven
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x