KraalNieuws September

Beste ouders


Het schooljaar 2020-2021 is uit de startblokken.  We wensen iedereen een boeiend, leerrijk en gezond schooljaar. Gezondheid blijft een centraal thema in onze maatschappij en op onze school. We zijn er van overtuigd dat we, net als vorig schooljaar, dit samen kunnen doen lukken.

Mag mijn kind naar school als die hoest?

Leerlingen en leerkrachten die symptomen vertonen van COVID-19 nemen best zo snel mogelijk contact op met de huisarts. Bij een vermoeden van besmetting volgen we steeds de richtlijnen die voor ons van toepassing zijn. We rekenen op iedereen om die maatregelen en richtlijnen steeds goed op te volgen. 

Via dit overzicht kan je kijken welke beslisbomen er genomen worden: kleuterschool en lagere school

Geen zwemmen tijdens schooljaar 2020-2021

Wij organiseren steeds zwemlessen voor een grote groep leerlingen. Omwille van de huidige maatregelen die van toepassing zijn, kunnen we het schoolzwemmen niet meer op onze vertrouwde manier organiseren. Het is absoluut onze intentie om volgend schooljaar het schoolzwemmen weer te organiseren. We zijn ervan overtuigd dat onze leerlingen tijdens hun schoolcarrière voldoende zwemles zullen krijgen om de eindtermen te bereiken. 

Fruit op school

Vanaf volgende week is er weer iedere donderdag fruit op school. Vorig jaar betaalden jullie reeds een bijdrage voor een heel schooljaar. Het geld dat u teveel betaalde vorig jaar brengen we nu in vermindering. Dit verloopt via de schoolfacturatie. 

Rots & Water

Komende weken starten in de klas van uw kind de Rots en Water trainingen. Het Rots en Water programma biedt kinderen de mogelijkheid om te ervaren wat het inhoudt om sociaal te zijn. De kinderen leren op een andere manier naar zichzelf, de ander en situaties te kijken. Rots en Water geeft kinderen handvatten om mentaal sterk te zijn en voor zichzelf en voor anderen op te komen. Maar ook om samen te spelen en te werken. Dit gebeurt op een andere manier dan in de schoolbanken en andere sociale competentie training. Namelijk door echt te ervaren en echt te doen! Lees er hier meer over.

Sint Jozef komt terug thuis in De Kraal Winksele 

Sinds 1946 waakte over de oude school van de zusters in Winksele Sint Jozef, patroon van België. Bij de bouw van de nieuwe school werd in alle drukte dit beeld over het hoofd gezien tot een wakkere ouder ons er attent op maakte. Hij had zelfs de oude factuur opgegraven in de archieven van de zusters Annonciaden van Veltem. Dit beeld moest naar de nieuw locatie verhuisd worden als band met het verleden, als herinnering aan de oude school en de geschiedenis van de school. Maar..  er was geen geld meer, alles was opgegaan aan de nieuwe school. Geen nood, enkele vrienden van De Kraal Winksele, ze noemen zich de Adepten van Sint Jozef, staken de hoofden bij elkaar en vonden een alternatieve bron van sponsoring. Het lekkere bier Adept werd gebrouwen en verkocht ten voordele van dit project. Na vier jaar vond Sint Jozef een nieuwe stek op een stille plek op de speelplaats dankzij de Adepten en nog andere ouders van de school. De betonelementen staan voor het nieuwe, de sokkel en het beeld voor het verleden waar we veel van kunnen leren. Kunstenares Els Vos zal later nog de visie van De Kraal vertalen op de constructie.

De Kraal investeert

De Kraal investeert volop in haar scholen. Komende projecten krijgen zo meer vorm en worden dit schooljaar opgestart. De uitvoering zal voor dit en komende schooljaren zijn.:

  • Renovatie turnzaal voor Kraal Schaffelkant
  • 2 nieuwe klassen voor Kraal Doren
  • 4 nieuwe klassen voor Kraal Centrum (lagere school)
  • Nieuwe centrale verwarming voor Kraal Centrum (kleuter- en lagere school)
  • Vernieuwde leraarskamer voor Kraal Centrum (lagere school)
  • Nieuwe ramen voor Kraal Centrum (kleuterschool) 
  • Zonnepanelen voor Kraal Schaffelkant en Kraal Centrum.

Activiteiten in de kijker

  • Lees hier het nieuws uit de parochie. Zij organiseren volgende week een infoavond. Alle info in de bijlage.
  • Zin om te voetballen bij de meisjesploeg van KFC Herent? Ontdek hier hun aanbod. 

Datum nieuwsbericht 12.09.2020

KraalNieuws September Meer items

Contact

Mijn kind inschrijven

Mijn kind inschrijven
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x