26 januari 2022

Corona UPDATE 26/01

- corona@kraal.be -

Alle corona-communicatie (meldingen van quarantaine, hoog-risococontacten, positieve tests, vragen, ...) verloopt voortaan via corona@kraal.be.

Vermeld zeker de naam, klas en vestiging van je kind. Liet je je kind testen? Gelieve dan ook in je mail te melden wanneer de zelftest of PCR-test werd afgenomen en wanneer je kind voor het laatst op school was.

Afwezigheidsattesten stuur je ook door naar de betreffende leerkracht.


- Welke maatregelen gelden er nu? -

De belangrijkste maatregel blijft: wie symptomen vertoont, blijft thuis en laat zich testen. 
Wie besmet is, gaat in isolatie.

Volgende belangrijke wijzigingen gaan in vanaf 27/01/22: 

  • De noodremprocedure waarbij een hele klas in quarantaine moet vanaf 4 positieve gevallen of 25% van de klas, verdwijnt.
  • Leerlingen mogen  na een hoogrisicocontact binnen het gezin (enkel en alleen) naar school blijven gaan. Deze kinderen moeten dus niet meer mee in quarantaine. 
  • De CLB’s staan niet langer in voor de contactopsporing binnen onderwijs. Alle contacten binnen de school worden beschouwd als laagrisicocontacten. Volgens dezelfde regels als voor volwassenen loopt de gewone contactopsporing van leerlingen voor contacten buiten de school wel door.
  • We blijven maximaal inzetten op de bestaande veiligheidsmaatregelen: ventilatie en het dragen van mondmaskers vanaf 6 jaar.

- Nog vragen of onduidelijkheden? -

Alle meest recente info en FAQ vind je op deze website: 

https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/coronavirus/coronavirus-2021-2022

Corona  UPDATE 26/01 Meer items

Contact

Mijn kind inschrijven

Mijn kind inschrijven
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x