Je kind inschrijven voor VOLGEND schooljaar (22-23)

Hoe schrijf ik mijn kind in in een Herentse school?

Je peuter (geboren in 2020 of vroeger) wordt binnenkort 2,5 jaar oud en mag voor het eerst naar school of je hebt een ouder kind dat je volgend schooljaar van school wil laten veranderen. 

Alle scholen van Herent werken met een digitaal aanmeldsysteem. Aanmelden doe je via de website https://meldjeaan.leuven.be/, waar je eerst een account dient aan te maken. Lees zeker onderstaande informatie in verband met het aanmelden van je kind.


Aanmeldperiodes: wie kan wanneer aanmelden?

  • Periode 1: broers/zussen en kinderen van personeel
Bekendmaking vrije plaatsen:januari 2022
Aanmelden:11 januari - 9 uur tot 1 februari 2022 - 17 uur
E-mail toewijzing:22 februari 2022
Inschrijven met toewijzing:24 februari - 9 uur tot 31 maart 2022 - 17 uur


  • Periode 2: reguliere periode
Bekendmaking vrije plaatsen:februari 2022
Aanmelden:1 maart - 9 uur tot 29 maart 2022 - 17 uur
E-mail toewijzing: 26 april 2022
Inschrijven met toewijzing:28 april - 9 uur tot 24 mei 2022 - 17 uur  


  • Periode 3 - vrije inschrijvingen: alle kinderen die nog geen plaats vonden in een school
Bekendmaking vrije plaatsen:juni 2022
Inschrijven:vanaf donderdag 2 juni 2022 - 9 uur


Tips voor het aanmelden

  1. Meld steeds aan voor alle scholen waar je je kind zou willen inschrijven. We raden je aan minstens 3 of meer scholen op te geven. Hoe meer scholen je kiest, hoe groter de kans op een school van je keuze.

  2. Controleer alvorens aan te melden de beschikbaarheid in de scholen van jouw voorkeur. Zeker wanneer je meerdere kinderen wil aanmelden voor eenzelfde school. Een overzicht van het aantal vrije plaatsen in onze scholen kan je terugvinden op de website https://www.naarschoolinvlaanderen.be/

  3. Ook al zijn er nog maar weinig of zelfs geen beschikbare plaatsen in jouw favoriete school, zet die school altijd op nummer 1. Je kind komt zo automatisch altijd op de wachtlijst van deze school terecht.

OPGELET: Aanmelden ≠ inschrijven!

Als je je kind succesvol hebt aangemeld, ontvang je een bevestigingsmail. Dit betekent niet dat je kind in de school is ingeschreven. De definitieve inschrijving gebeurt pas wanneer je aanmelding definitief wordt toegewezen. Hiervoor ontvang je (na afloop van de aanmeldperiode) opnieuw een e-mail. De school zal nadien contact met je opnemen om de inschrijving te realiseren.


Kijkdagen

We organiseren twee kijkdagen. Eentje op woensdag 23/2 en eentje op donderdag 17/3. Klik hier voor meer info.


Nog info of hulp nodig?

  • Op maandag 17/01/22 organiseert de gemeente een infoavond over het aanmeldsysteem in Hangar 3020 (Rijweg 171). De infoavond start om 20.00u. Indien, omwille van corona, de infoavond niet kan doorgaan, wordt er een digitaal alternatief door de gemeente voorzien.
  • Volg het stappenplan op onze website om je kind aan te melden en nadien, wanneer er plaats blijkt te zijn in de school van je keuze, definitief in te schrijven.
  • Download hier de brochure 'Digitaal aanmelden voor Herentse scholen'. Hierin vind je alle nodige informatie en tips over het digitaal aanmelden. 
  • Of bekijk onderstaand filmpje dat duidelijk uitlegt hoe je moet aanmelden (het filmpje is afkomstig van de Leuvense scholen, maar werkt volgens hetzelfde principe): Aanmelden voor gevorderden :-)

Ken je ook graag de technische kant achter het aanmeldsysteem? Bekijk dan onderstaand filmpje, waarin uitgelegd wordt op welke manier de vrije plaatsen verdeeld worden. 


Contact

Mijn kind inschrijven

Mijn kind inschrijven
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x