Vieren en feesten 

                                                                                                                                                                                                                                                (pagina bijgewerkt: juli 2018)

 Vieren en feesten krijgt een belangrijke plaats in het schoolgebeuren. Dit kan gebeuren in klasverband of met de hele school (vestigingsplaats).  Voor sommige feesten zetten we de deuren van de school wagenwijd open om ook de familie en de gemeenschap uit te nodigen.

-          Verjaardagen: een jarig kind (of jarige leerkracht) wordt in de klas in de kijker gezet.  De jarige mag een kleine traktatie meebrengen bv. een cake, wafels, een stukje fruit… (gebak met slagroom is niet handig om in de school  te verdelen). Individuele geschenkjes voor de klasvrienden worden niet meegebracht naar school.

-          Integratiefeesten:

Bij de overstap van de kleuterschool naar het lager onderwijs hoort een periode van verkennen en thuiskomen. Deze periode (mei-begin juni ) wordt afgesloten met een feest waarop meestal ook de ouders van de derde kleuterklassers worden uitgenodigd.

-          Afscheid lagere school: de leerlingen van het zesde leerjaar nemen op hun manier afscheid van de lagere school. Dit gebeurt op een avond tijdens de laatste week van het schooljaar. Ouders, broers en zussen en de leerkrachten van de hele vestigingsplaats zijn hierop uitgenodigd. De avond wordt creatief ingevuld door de leerlingen.

-         Grootouders feest: grootouders spelen een belangrijke rol in het leven van onze kinderen. Daarom krijgen  grootouders de nodige aandacht in onze school. Op elke vestigingsplaats krijgt dit een eigen invulling. Meer info hierover krijg je dus via je kind.

-         Schoolfeest: met de hele familie je kind aan het werk zien, de school eens bezoeken, feest vieren op school… Elke school zet in de loop van het jaar de deur open om je welkom te heten.  Het is altijd fijn als we hierbij op een goede samenwerking met de ouders kunnen rekenen, veel handen maken het werk immers lichter.

-        Gelegenheidsvieringen.  Er is geen gelegenheid die in De Kraal voorbij gaat zonder dit te vieren: Sinterklaas komt toe op school, het is Kerstmuis, het nieuwe jaar begint, het schooljaar is ten einde, ...  Samen vieren en genieten van elkaars aanwezigheid: een belangrijk sociaal gebeuren!

-          Vieringen: we vieren samen met de schoolpastor belangrijke momenten in de loop van het schooljaar. De leerkrachten openen het schooljaar gezamenlijk met een bezinnende startviering in de kerk van Herent. Met de kinderen vieren we per vestigingsplaats, al dan niet in de kerk. We doen dit overal met Kerstmis, voor de paasvakantie en aan het einde van het schooljaar. In Winksele is er ook een viering aan het begin van het schooljaar en wordt er een gezinsviering in de parochie verzorgd door de school. Afhankelijk van de beschikbare ruimte worden de (groot)ouders ook op deze vieringen uitgenodigd. Dit verneem je via je kind.

Je vindt al onze feesten en vieringen terug op de kraalkalender.