Fotoreportages schoolactiviteiten

                                                                                                                                                                                                                                                (pagina bijgewerkt: juli 2017)

Regelmatig worden er niet-geposeerde foto’s en filmpjes gemaakt van activiteiten van kinderen (1). Die worden dan onder meer gebruikt om op www.kraal.be te publiceren zodat ouders, grootouders en anderen zich een beeld kunnen vormen van wat er op school gebeurt. 

De school maakt in de loop van het schooljaar foto's en video-opnames van leerlingen tijdens verschillende evenementen. Die gebruiken we voor onze schoolwebsite en we illustreren er onze publicaties mee. Door het schoolreglement te ondertekenen, geef je toestemming om niet-geposeerde, spontane foto's en sfeerbeelden te maken en te publiceren. 

Alle leerkrachten trachten er voor te zorgen dat er regelmatig van elke klas foto's of een filmpje online wordt gezet.  De ouders en de hele familie kunnen zo mee volgen wat er op school gebeurt én ze leren hun zoon, dochter of familiedlid eens kennen vanuit een andere hoek.  Wie een account heeft bij Facebook kan ook de activiteiten volgen op de facebookpagina van zijn school.

Indien je als ouder niet graag hebt dat jouw kind op de site te zien is, dan kan je dat aan de klastitularis melden.  Wij doen er dan alles aan om er voor te zorgen dat jullie wens gerespecteerd wordt. Moest er toch per ongeluk een foto van je kind op de site staan, meldt ons dat dan en wij verwijderen dan onmiddellijk de foto.

Als derden foto’s of andere beelden maken van uw kind, zullen wij of de verantwoordelijke organisatie steeds op voorhand de schriftelijke toestemming vragen aan de ouders. (1)    http://www.e-privacy.be/privacywet.pdf

Voor gerichte foto's hebben we volgens de privacywet je expliciete toestemming nodig. Het gaat om geposeerde, individuele foto's en geposeerde groeps- en klasfoto's. We publiceren enkel beeldmateriaal waarvoor je expliciet de toestemming hebt gegeven (daartoe ontvang je een brief bij de eerste inschrijving). Als je je in de loop van het schooljaar bedenkt en je vraagt om bepaalde beelden toch te verwijderen, dan geven we daar onmiddellijk gevolg aan. Mail of schrijf ons daarvoor. Volgens art. 10 en 12 van de privacywet heb je immers recht op toegang, verbetering en verzet wanneer het gaat om persoonsgegevens.

 

Foto's bewaren op je computer

Wil je een foto uit onze fotoreportages bewaren,  klik dan onder de kleine foto op 'bewaar'.  De foto vergroot nu.  Door op 'next' te klikken kan je zo ook naar de volgende foto's navigeren.  Als je een foto wil opslaan, klik dan met de rechtermuisknop op de foto en vervolgens met de linkermuisknop op 'afbeelding opslaan als'.

 Lees verder: Leeruitstappen