1L6 zeeklassen: maandag

Na een stevige knuffel, een korte zwaai vertrokken we deze morgen richting Nieuwpoort. Toen we rond 11uur toekwamen, werden we verwelkomd met prachtige warme zonnestralen.  We moesten eerst onze spierballen laten zien en hielpen de juffen met het uitladen van de bus. Hiervoor kregen we dan een beloning: een lekker warm middagmaal. Dit bestond uit lekkere soep, macaroni met hesp en kaas en een fruitsalade als dessert. Aangezien de kamers nog niet klaar waren begaven we ons naar het strand. Door de stralende zon, en de warme temperaturen kregen we van de juffen de kans om met onze voeten in de zee te gaan. Lekker fris, en ook zeer uniek in deze oktobermaand.

We bouwden, immense putten, loopgraven, rolden van de berg, gingen op zoek naar krabben, schelpen, … We merkten op dat er super veel kwallen aangespoeld waren.

Maar toen was het  moment daar, dat we eindelijk naar onze kamers konden.  We maakten het ons gezellig en trokken daarna naar de refter. We waren zeer enthousiast, soms misschien iets te enthousiast volgens de juffen J We smulden van de worst met patatjes en appelmoes.  Toen het donker begon te worden speelden we een strandspel. We kregen de opdracht onze juffen te zoeken in de duinen, jammer dat die vier dames het ons niet altijd even gemakkelijk maakten. Om te eindigen en om te kalmeren J, deden we een avondwandeling richting staketsel. Het ene verdiep ging al wat vlotter slapen dan het andere, maar uiteindelijk ging iedereen naar dromenland.

 

Dank je wel ouderraad voor de leuke sjaaltjes!