1L5 Bosklas maandag

Eindelijk was het bosklas! Blijgezind en goedgemutst vertrokken we vanmorgen in Herent richting Ardennen. Na een voorspoedige rit van anderhalf uur kwamen we aan op het Domaine de Mambaye in Spa. We trokken naar onze kamers en pakten onze koffers uit. Even later mochten we in de eetzaal smullen van de lekkere spaghetti bolognaise die de kookploeg voor ons had klaargestoomd. We stopten ons vieruurtje in onze rugzak en trokken naar het stadje. Daar bezochten we de bron van Peter de Grote, een belangrijke Russische tsaar, die zo’n 300 jaar geleden ook in Spa is geweest.
Het water van de bron had een speciale geur en ook een bijzondere afdronk. Dat komt doordat er veel ijzer in het water zit. Lang geleden dronken mensen dat water om van allerlei kwaaltjes en ziektes te genezen.
Daarna bewonderden we nog even de overdekte galerij van koning Leopold II waar deftige mensen in de 19de eeuw flaneerden in wonderlijke klederdracht. We zagen ook het prachtige huis waar hij verbleef met zijn vrouw Marie-Henriette wanneer zij in Spa waren. Zij kreeg later ook een bron naar zich vernoemd: het licht en natuurlijk bruisende bronwater met het groene etiket. 
Na weer een fikse wandeling kwamen terug op het domein. We mochten ons nog wat vrij ontspannen: knutselen, sport en spel, ravotten in het bos, …
Onze knorrende magen herinnerden ons eraan dat het ondertussen weer etenstijd was.
We kregen een lekker soepje geserveerd en daarna gebakken aardappeltjes op een bedje van jonge worteltjes met Hongaarse goulash. 
Even mochten we nog onze beentjes strekken of onze creativiteit botvieren in onze knutselruimte. Toen  was het tijd om ons nog wat  op te frissen en tot rust te komen. 
Moe maar voldaan trokken we naar onze warme nestjes om te dromen van alweer een super dag met onze klasgenootjes, juffen en meester in de parel van de Ardennen!