1L3 Ridderklassen dag 2

Dag 2 in Rotselaar, iedereen had lekker geslapen en was goedgezind!

Na een lekker ontbijt was het tijd om op te ruimen: koffers pakken, slaapzakken oprollen, gevolgd door  ochtendgymnastiek.

Daarna... zoveel mogelijk Ridderkwartetten zoeken. Van zo een spel krijg je echt honger! Niemand vond het dan ook erg dat er balletjes in tomatensaus op het menu stonden! De kookploeg had weer het beste van zichzelf gegeven: er werd gegeten als echte ridders!

Na de middag maakten we Chinese riddertuintjes,  er waren hele mooie creaties!

Opeens reden de eerste auto's de parking op... Was het de vijand? Gelukkig niet! Het waren de eerste mama's en papa's, want de tweede dag was  ook al onze laatste dag. Snel kleedden we ons om: wapenrok aan, schild in de linkerhand en zwaard in de rechterhand. Naar dit moment hadden we weken toe geleefd en gewerkt: onze pages zouden geridderd worden!

Eén voor één knielden we voor de ridder neer en kregen we de ridderslag en een diploma.. En zoals het hoort op een middeleeuws feest werd er gezongen en gedanst!

Moe maar voldaan vonden we allemaal onze mama's en/of papa's en omgekeerd. Hoewel we graag nog even (of zelfs lang) bleven, keerden we terug naar ons eigen kasteel.

Bedankt allemaal! Ieder van jullie zorgde op zijn eigen manier voor een geslaagde ridderklassen! We zullen er nog vaak met een lach op ons gezicht aan terug denken...