3L6a tegen de meester

We moesten 14 opdrachten doen voor 15.15 uur en als dat lukte, kregen we 5 groene duimen en iets extra voor meester Rafs verjaardag.
Iedereen begon een verschillende opdracht te doen: Adanna begon met 15 originele foto’s van iedereen apart te nemen, Wout begon met het kaartenhuis van 5 verdiepingen , Ann-sofie, Amber en Judith begonnen met de tekst op de melodie van 10 000 luchtballonnen , Hannah en Milan maakten de rap van Kortjakje,…
Maar opeens hadden we een groot probleem: de batterij van het fototoestel was bijna leeg! Adanna moest heel snel alle foto’s nemen, want anders gingen we de 5 groene duimen en het extra ding niet halen.
De originele foto’s waren heel origineel: Stan zat omgekeerd in een boom, Adanna zat normaal heel hoog in een boom, Torghe hing aan de paal van het gele afdak, Jurand sprong van de toekomstige speelberg, …
Wout was heel goed bezig met het kaartenhuis bouwen, maar iedereen kwam steeds heel luid binnenstormen waardoor het steeds omviel.
Er was nog iets waardoor het nog moeilijker was om de opdrachten te doen: 2 mensen waren geblinddoekt en 10 mensen moesten hun turnoutfit achterstevoren aandoen en dat zat niet lekker!
Het ging niet goed met het kaartenhuis en we hadden nog maar 19 minuten. Een paar andere kinderen gingen dus ook aan de slag met het kaartenhuis. Maar we hadden echt niet veel tijd meer, dus stelde Adanna voor om eerst de originele klasfoto te nemen en dan verder te gaan met het kaartenhuis, omdat we dat dan al gehad hadden.
Het kaartenhuis ging beter toen bijna alle kinderen er mee meededen! Zeker toen we de meester konden overtuigen met onze creatieve kaartenhuisjes!
En waren alle opdrachten gelukt? Jazeker! We waren superblij!