3L5+6 Zeeklassen dag 3

Dag 4 op zeeklassen.  Het opstaan gaat al iets moeizamer, onze oogjes worden al wat kleiner en hier en daar klinkt er al een hese klank in onze stem.
Vandaag laten we de zee even achter ons en trekken we stroomopwaarts langs de Ijzer.  Een leerrijke dag over WO I, afgewisseld met enkele ietwat avontuurlijke activiteiten staan op het programma.  We hebben er zin in!
In de heenweg naar Diksmuide stopten we even op een militaire begraafplaats.  Hier zagen we onmiddellijk welke sporen de oorlog heeft achtergelaten.
Aangekomen in Diksmuide kregen we een rondleiding in het museum van de Ijzertoren.  De kinderen waren duidelijk onder de indruk en kregen beetje bij beetje een beeld van wat er zich ongeveer 100 jaar geleden in deze streek heeft afgespeeld.
Na onze lunch werden we met de speedboot naar de Dodengang gebracht.  We ervaarden hoe we samen ten aanval trokken en in welke omstandigheden onze voorouders in de loopgraven overleefden. 
Nu… tijd voor ontspanning!
De vlotten in het water staken al een tijdje onze ogen uit… Eindelijk mochten we erop! Nadat we allemaal een plaatsje veroverd hadden, vertrokken we… 1, 2, 3, 4, … Het was even oefenen, maar na een tijdje bereikten we (bijna) droog terug de oever.
De laatste activiteit was een tochtje met de gocart langs de Ijzer. 
Na het avondeten mochten we ons klaar maken voor iets waar we al lang naar uitgekeken hadden: de bonte avond!  Als echte diva’s en Don Juans begonnen aan we onze laatste avond.  Eerst stond er een muzikale quiz op het programma en vervolgens sloten we al dansend de avond af. Zo konden we moe, maar zéér voldaan in ons bedje kruipen.
Morgen staat er ons dan de grootste uitdaging te wachten: alle valiezen (met nog liefst de juiste kledij erin) dicht krijgen.  Duimen jullie mee?