3L5+6 Zeeklassen dag 3

We gingen vandaag op pad met de tram naar het bezoekerscentrum De Nachtegaal. Daar viel heel wat te beleven! We deden 3 verschillende workshops.

We deden een zoektocht in het museum. We kregen elk een boekje met daarin 57 afbeeldingen van dieren en planten van onze kust. Het museum is opgedeeld in verschillende delen nl. de zee, het strand met de schelpenkamer en de duinen. Aan de hand van de plattegrond en de informatie in de tentoonstelling gingen we op zoek naar de juiste benaming van de afgebeelde fauna en flora. Ondertussen bekeken we filmpjes, zochten we info op de computers, bekeken we verschillende soorten fauna en flora. Op deze manier kwamen we heel wat te weten over onze kuststreek.

Vervolgens deden we een piratenzoektocht. De piratenzoektocht is een leerrijk parcours in de tuin van het bezoekerscentrum. Deze activiteit werd in groepjes ervaren. We gingen met behulp van een plattegrond (schatkaart) op zoek naar de afgebeelde piraten in de duinentuin. We probeerden de infoborden zo goed mogelijk te lezen en zochten naar de antwoorden op de verschillende vragen. Op deze speelse manier kwamen we heel wat te weten over de fauna en de flora in de duinen. Als we alle vragen konden beantwoorden, kwam er een plek tevoorschijn waar we moesten zoeken naar een geheime code om het slot van de piratenschatkist te openen.

Ten slotte konden we strandvondsten van dichterbij bekijken bij de strandjutter. We konden allerlei vragen stellen over de zee, de duinen, het strand. De gids wist ons zeer boeiende dingen te vertellen.

Er werden allerlei foto’s getrokken door de juffen en meester. Helaas gaan de kinderen van 5B er wat minder opstaan, want er ging iets mis met het fototoestel van juf Kim :(.

Als avondactiviteit staat er vandaag het duinenspel op het programma. Spannend!

 
 
Vervolg dag 3:
 
Vandaag vierden we ook de verjaardag van Lukas! Zingen in de duinen en met zo'n hoop volk, dat gebeurt maar één keer in je leven! Gelukkige verjaardag!