3L5+6 Zeeklassen dag 1

Eindelijk! Twee weken telden we af en ondertussen is dag 1 al voorbij... 
De stralende zon in Herent ruilden we al snel voor donkere wolken, maar die konden de pret niet bederven! Na een vlotte busrit verkenden we ons bivakhuis en deelden we de kamers in: dolle pret 1.0. 
Na het middageten (dan toch in Hoge Duin, want het regende...) trokken we naar het staketsel om krabben te vangen. Met ons zeeklaslied verjoegen we de regendruppels: dolle pret 2.0.
We leerden heel wat over de zee en haar bewoners en probeerden om zo veel mogelijk krabben te vangen. We verdenken juf Kim er van dat ze gisteren al lokvoeder kwam strooien, want zij vingen maar liefst 16 krabben. De andere klassen deden het even enthousiast met 5 krabben en 1 krab als resultaat: dolle pret 3.0.
Na de krabben was het tijd voor garnalen! Op het strand ontmoetten we Dominique de garnalenvisser. Met zijn paard ging hij op pad om daarna zijn vangst te tonen. Die namen we mee op de huifkar en in het vissershuis kregen we meer uitleg. We kookten, pelden en proefden superverse garnalen: dolle pret 4.0.
De huifkar bracht ons 'al picknickend' terug naar het bivakhuis waar we een welverdiende douche konden nemen, want we kwamen toch wel enkele regendruppels (lees stortbuien) tegen.
Na wat vrije tijd op de kamers (dolle pret 5.0) en gezelschapsspelletjes in onze grote zaal (dolle pret 6.0) doken we in onze kajuit. We probeerden nog wat te babbelen en te gibberen (dolle pret 7.0), maar de vermoeidheid sloeg al snel toe en ondertussen zijn we allemaal in dromenland... (dolle pret 0.0 voor de juffen en meester!).
Slaapwel en tot morgen!