Woensdag

Verslagje van de leerkrachten:

Sportief, enthousiast, vol teamspirit vliegen ze er in. Onze toffe bende geniet deze voormiddag van de loopspelletjes, het dansen, het voetballen, het spelen met de kubb, het bouwen in het zand en het crossen met de go-car. 

Dankzij de pizzaverkoop  kunnen we een extra uitstap maken in het thema van de WO 1.  Onze Engelse chauffeur brengt ons eerst naar Tyn Cot.  Op deze Engelse gedenkplaats  wordt iedereen vanzelf stil.  Meester Chris ontdekt de graven van de twee Australiërs die pas geïdentificeerd zijn en opnieuw begraven zijn.  Gisteren kregen ze na 100 jaar eindelijk een grafsteen.

We rijden door naar Zonnebeke. In het Memorial  Museum Passchendaele  gaan we met de kids terug in de tijd. Het is knap om te zien hoe de kinderen geboeid luisteren naar de gidsen (juf Steffie en meester Chris) en aandachtig kijken hoe de soldaten er uit zagen, hoe ze leefden, woonden…  Twee klassen om fier op te zijn.

In Ieper worden we vriendelijk ontvangen. Zowel in ons ‘cafeetje’ als aan de Menenpoort. Er was veel volk, maar wij mochten op de eerste rij. Zeger en Niels brachten onze zelfgemaakte krans naar voor. Een plechtig moment en een mooie afsluiter van een leerrijke, indrukwekkende dag.