Bosklassen dag 1

Wat hadden we er allemaal zin in.
Sommigen onder ons waren reeds om 5 uur uit te veren en dat zegt genoeg …
Bosklassen in Dworp … eindelijk was het zover.
Na het uitzwaaien van mama en papa en enkele laatste knuffels trotseerden we de eeuwige Brusselse files maar na reeds  anderhalf uur reden we onze berg op en kwamen we aan in het domein Hanenbos.
Vrijwel onmiddellijk startten we onze wandeling naar het provinciaal domein Huizingen waar we een dierenzoektocht deden en een GPS-tocht met waypoints. Aan het enthousiasme van de kinderen kon je besluiten dat dit al een geslaagde activiteit was.
Na onze eerste maaltijd ( spaghetti met kippenblokjes en broccoli ) trokken we opnieuw het bos in voor het Hanenbospad , een wandeling doorheen het bos met leerrijke en actieve opdrachten …
Tellen van jaarringen , verhalen vertellen in de vertelput , holle wegen oversteken via boomstronken, verspringen en hoogspringen enz.
En dan eindelijk het moment waarop we de hele dag hadden gewacht …. Onze kamers !!
Lekker bed opmaken , kleren in de kast , … we maakten het ons gezellig.
Na een overheerlijke salade ( tomaat met mozzarella of gehaktballetjes , salade , komkommer , gekookte aardappeltjes of eitjes , … ) sloten we de avond af met een laatste activiteit .
Rustige gezelschapsspelen , vriendschapsbandjes of voor de nog actievere onder ons een voetbalspel onder een prachtige sterrenhemel of kampen bouwen.
Om 9 uur kropen we onder de wol …
Het was een zeer leuke eerste dag .
Morgen gaan we de hele dag op stap.
Na het ontbijt trekken we naar de Herisemmolen , een oude papierfabriek ..
Slaap lekker en tot morgen!