2L5 en 2L6 op bosklassen (donderdag)

Onder een stralend zonnetje trokken we samen met Gert en Natalie naar de Venen van Malchamps. Onderweg stopten we bij de bron van Geronstere. Natalie leerde ons dat het water lekkerder smaakt als je eerst op een venkelzaadje bijt. Na nog wat meer klimmen kwamen we aan in het natuurgebied. Gert en Natalie konden boeiend vertellen over de dierensporen, over de paddestoelen, over het ontstaan van de venen, over de planten, over het herdenkingsmonument (eerste wereldoorlog),... Op de toren hadden we een mooi uitzicht (360°) tot in Luik. Gert lokte ook nog twee goudhaantjes (piepkleine vogels) door hun gefluit op een box te laten horen. Onze gidsen gaven veel pluimen aan onze groep. Ook de juffen waren best fier.  
Na een picknick bezochten we het bosmuseum en nadien genoten we van de afdaling langs het beekje.  Met dit warm weer, konden we allemaal nog eens een doucheke gebruiken, voor we onze chique kledij aantrokken. We werden uitgenodigd in een heus casino en maakten er een toffe spelavond van. We sloten een megaleuke week af met een kort maar krachtig feestje. 
Morgen beginnen we met veel enthousiasme aan de opruim. Nadien trekken we naar de grotten en dan... terug naar huis. Tot morgen!